tag:blogger.com,1999:blog-4240484476667403165.post1546354225862389754..comments2023-09-05T05:05:38.817-07:00Comments on Satu Nostalgia: Hangat sehangat masak asam patin sungai.....nor64http://www.blogger.com/profile/08752597816964398940noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4240484476667403165.post-78908661004251528122010-02-14T19:40:40.033-08:002010-02-14T19:40:40.033-08:00askm Shariff, dah kene keje ada majikan kena ikut ...askm Shariff, dah kene keje ada majikan kena ikut je lah arahan..kalau keje sendiri kan seronok...segala2nya kita yang putuskan..kalau shariff makan ikan patin di temerloh..hati2 ok..takut termakan patin original sungai pahang...ada yg terkena seketui RM 70 hehehee....kalau sangkar sungai RM3.50 keatas...<br /><br />Slm Chemp, wah pandai masak asam ye ..betullah tu cara chemp tu..kalau kena gaya masak memg tak nampak org dah masa makan..segmen terjah ni boleh bikin org kelamkabut..hehehe ..hari tu ada yg jatuh tersungkur langgar kotak dan koyak seluar ..betul akak cakap ni..,..harubiru<br /><br />Slm azlina, suka ya makan asam patin ni..ada cara nak masak sebenarnya..nanti akak entry ya langkah demi langkah..tunggu ye..<br /><br />slm yatt, <br />mmg pun keja 'saya yang menurut perintah' tak boleh nak komen apa2 terima je..bertimbun2 tugasan kena buat ..kita pelaksana yang membuat dasar org lain..Yg depa tau, dasar mesti dilaksanakan ..ckp banyak kena blacklist hehehe..timun taun ni sedap tau yatt..kalau masak lemak cili api pun sedap ..zura lagi cekap masak mcm2 dgn timun taun ni..baca komennya kat atas tu..tapi kalau makan mentah..tak sedap kut..cubalah yatt kalau jumpa..tumis air pun sodappppp<br /><br />Slm Zura,<br />akak boleh bayangkan betapa sibuknya zura..tapi berbaloi kan kalau tugasa kerja dan rumah kita laksanakan dengan baik dan ikut masa..kepuasan kita je yg rasa..tak sangka juge timun taun ni boleh masak macam2..selalu akak hanya masak asam patin ni dan masak lemak cili api je..bolehlah cuba masak lain lepas ni...tentang patin sungai ni mmg kalau kolam muall.akak tak boleh makan..kalaulah zura ni dekat ngan mah akak..kan bagus boleh makan selalu..apakan daya jauhnyan nak dipost tak akakn mungkin..mana tau kok ada rezeki ..nor64https://www.blogger.com/profile/08752597816964398940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4240484476667403165.post-16809299422641670682010-02-11T16:56:31.332-08:002010-02-11T16:56:31.332-08:00SALAM KAK NOR
CERITA PASAL KERJA TAK PERNAH HABI...SALAM KAK NOR<br /><br /><br />CERITA PASAL KERJA TAK PERNAH HABIS, BAIK KERJA DI PEJABAT, KERJA DI RUMAH DAN SEGALA KERJA DLM MENGURUSKAN HAL2 ANAK2. SAYA PALING TENSION BILA MENGENANGKAN KERJA DI OFIS YG BERTIMBUN TAK DPAT DISIAPKAN PDHAL DATE LINE NYA TINGGAL BERAPA HARI. KERJA MACAM SAYA NI LAGI KADANG2 KENA KELUAR KE SANA KEMARI KADANG2 TERPERAP DI OFIS, BILA DI OFIS TERINGAT KERJA RUMAH YG TAK DIBERESKAN. SAYA BILA DIRUMAH SEMPAT JUGAK MEMBAWA BLK KERJA2 DI PEJABAT DAN MENGAHBISKANNYA SEHINGGA LEWAT MLM. SUBUH PULAK BGUN PAGI NAK MASAK. MANA NAK TGOK HOMEWORK ANK2 KAK. KERJA RUMAH ALHAMDULILLAH SUAMI RINGAN JUGAK TANGANNYA TETAPI SOAL HOMEWORK ANK2 BULAT2 DIA SERAHKAN PD SAYA. APAPUN KAN KAK KERJA DI OFIS ADALAH TANGGUNGJAWAB DAN AMANAH BEGITU JUGAK DENGAN ANK2KAN. TAPIKAN KAK WPUN SESIBU K MANA SAYA, SAYA MASIH ADA PELUANG MENCURI MASA UTK HOBBY SAYA MENJAHIT DAN MEMASAK. EHEHEHE. ITUPUN KALAU HUJUNG MINGGU.TIMUN TUKAN AKAK KITA DI JOHOR PANGGIL TIMUN TUA SAYA SELALU GORENG SAJA ATAUPUN BUAT SUP DIBUBUH DENGAN KULIT TAHU KERING DAN SOHUN, RASANYA MANISKAN. TERINGIN SANGAT NAK MAKAN IKAN PATIN CARA MASAKAN AKAK TUH SAYANGNYA IKAN PATIN KAT SINI DIBELA DALAM KOLAM DAN RASANYA MUAL. PERNAH MAKAN IKAN PATIN SUNGAI ADUHAI RASANYA TAK BOLEH DICAKAP......Mama Voguehttps://www.blogger.com/profile/03332556083549072955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4240484476667403165.post-22798453511218908822010-02-11T16:08:38.026-08:002010-02-11T16:08:38.026-08:00salam kak nor..
citer pasal bertangguh keje tu cam...salam kak nor..<br />citer pasal bertangguh keje tu cam dah sebati dengan diri kita kan..kadang terlebih rajin..kadang terleka..saya pun banyak pengalaman cam akak..nak audit itu ini..MSQH, ISO dll..tak menang dek tangan..tapi lagi parah kalau ada juga part yang kita bertangguh so backlog dia bertimbun2..stress gak time tu..kadang2 bukan keje kita pun..keje orang lain yang kena kita pantau..adat ler tu akak..selagi boleh keje..kita keje..hehe..<br />btw..cantik peonies tu..tambah selera tengok patin masak tempoyak tu..melelehhhh..tapi kan akak..baru sy tau timun tahun tu..hehe..jakun kan..sbb tak penah msk timun tahun..kui3..~Yatt~https://www.blogger.com/profile/08869214016214795770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4240484476667403165.post-76134718838242645692010-02-11T07:20:22.648-08:002010-02-11T07:20:22.648-08:00salam kak nor...
hmmm..hmmmm sedapnya gulai tempoy...salam kak nor...<br />hmmm..hmmmm sedapnya gulai tempoyak ikan patin..ina ni makan pandai tapi masak tak pernah menjadi tak pernah sedap macam yg dibeli..kenapa yea..azlinahttps://www.blogger.com/profile/03954108951138622229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4240484476667403165.post-85823413454659877762010-02-11T07:12:45.676-08:002010-02-11T07:12:45.676-08:00salam kak..
patutlah bau masak tempoyak..nie paber...salam kak..<br />patutlah bau masak tempoyak..nie paberet hubby chemp-chemp pon masak mcm akak jg, gaul kan patin sungai(better) dgn tempoyak, cili api tumbuk wid kunyit, then perap dalam 3jam..pas tuh..kebabom..lebur dalam periuk...sedapppppppp samapi mertua lalu kat belakang pon-x perasan..yeeeeeee..mangkok peonies dah interframe..tapi mmg ngam lah patin tuh beradu dalam peonies...kak..segmen terjah menerjah nie..biaselah kak..mau pengsan..huhuuhuChempaqahttps://www.blogger.com/profile/11430342232366508553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4240484476667403165.post-43563103925525811102010-02-11T05:46:33.837-08:002010-02-11T05:46:33.837-08:00Salam Nor,Cerita pasai kerja memang sampai pencen ...Salam Nor,Cerita pasai kerja memang sampai pencen pun tak abis..audit sana,pantau sini..teguran sana..jawaban teguran sini. Bila fikir balik nie tanggungjawab sebabnya dah sign jawatan ni.Anyway klu sya ke-Jengka (tpt anak UITM) mesti singgah temerloh pekena gulai tempoyak ikan patin..fuhyoo terangkat telinga.Shariff64https://www.blogger.com/profile/16777269053944856247noreply@blogger.com