Wednesday, 17 February 2010

Koleksi 'Anchor Hocking' - Suburbia

Salam Semua.....
-
Semoga kita semua gembira hari ini dan sihat walafiat hendaknya...terpanggil untuk kongsi bersama set 'ANCHOR HOCKING' - Suburbia - Made in U.S.A .
Petang tadi dari perjalanan balik dari Pekan, singgah kat Giant Kuantan ...bunyi sms masuk..rupa2nya kak Ana - pengumpul pinggan lama - menghantar berita set creamer Anchor Hocking dah selamat sampai ke Hutan Melintang...sebenarnya saya pun tak pernah sampai ke Hutan Melintang walaupun 4 tahun ulangalik dari Kedah ke Pahang..tak pernah singgah..Kak Ana ni peminat koleksi Anchor Hocking ni sebab tu bila kak Ana melamar set creamer ni yg putih polos tu ku letgo kepadanya..dah janji dengannya nak entry set yang ku ada ni..ok layan dulu ya..


Koleksi
Anchor Hocking
~Suburbia ~
Oven proof
Made in U.S.A

Rasanya koleksi kak Ana ni warna putih susu dan ada rim keemasan ..koleksi itu ialah Anchor Hocking - Fine King - Ware. Berbeza dengan koleksi hijau ni.. Ini ialah set Anchor Hocking ~ Suburbia ~ oven proff. Nak kata berat tak juga tapi cawan2 boleh tahan beratnya. Koleksi Suburbia ni ada cawan2 dan creamer set macam kat atas tu...Mangkuk besar dan kecil . Juga pinggan bujurnya itu ..boleh tahan besarnya...palingku suka ..tapi tak de tekonya pulak..lama dah set ni... Warna set ni pic yang ke2 tu yang tepatnya. Sesiapa yang pernah tengok tekonya bolehlah kita kongsi bersama ya..kongsi gambar la..

Corak bunga dan daun..hijau kekuninganPinggan bujur

Oklah , entry ni sebenarnya untuk semua yang ada koleksi ni - bolehlah dikategorikan lama sebab dah tak de dalam pasaran ni...pinggan lamalah ni...sesiapa yang ada koleksi Anchor Hocking ni bolehlah kongsi ya..Set ni boleh digunakan dalam oven - tahan panas . Cawan2nya tu pun ovenproof .Tapi akak tak pernah cubalah sebab banyak lagi bekas lain yang boleh dimasukkan dalam oven....nantilah terlebih rajin nak cuba juga..Untuk kak Ana di Hutan Melintang tu, semoga creamer set Anchor Hocking tu dapat melengkapkan koleksi yang ada tu dan terus mengumpul macam kami yang dah termakan sumpah ni hehehe (gurau tengah malam ni) Ok kita ketemu di lain waktu dan jumpa lagi ..byeeeee.... muahhhh !!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails