Monday, 6 June 2011

~ Bot Rosa belayar dari Perak ke Pahang ~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

~ Gravy boat Rosa ~


Lamanya berpuasa PML ni. Hari ni dah buka puasa...apapun terimakasih pada blogger otai PML ni SHAS. Rasenya bloggers PML kenal sape dia ni...kalau tak kenal tepuk dahi dan belum cukup lagi ilmu PML ni ....hihihi.....gurau2 di lewat malam ni....akak memanglah ramai yg tak berapa nak kenal atau tak kenal langsung sebab bak kata SHAS lama berpuasa sampai blog hampir merajuk...nasib baik masih boleh on lagi. Cerita akak dgn Shas ni biarlah rahsia....tapi akak nak kongsi sikit ttg koleksi mekin rosa yang ada...nak refresh blog ni. Akak kumpul sikit2..lama jadi bukit...dan cara akak dapatkannya ada sejarahnya tersendiri dan dari berbagai negeri...harap bloggers yang sudi ke sini tidak jemu membaca...kalau tidak kalian siapalah yang sudi nak baca blog macam ni...okeh jum layan ya...


Nak cite sikit ttg gravy boat & tureen...akak dapatnya bukan serentak tapi dua rentak...sapa lagi kalau tak otai PML SHAS tolong dapatkan...anyway shas...mekasih sekali lagi..mula2 dapat tureen ni tanpa tutup..shas kata tutup tarak tapi akak kata ok je..tak sangka Shas kirim tutup juge tapi tutup plastik warna macam rosa...nak tergelak pun ada frust pun ada tapi berkat sabar satu hari shas telepon tutup dah jumpa...jumpa pulak dengan gravy boat tu...aduhai semuanya memang dah ditakdirkan .. tapi yang terharunya Shas boleh ingat kat nak tolong lengkapkan set akak yang tak lengkap ni. Kembang hati dan hidung akak bila dapt kiriman ini...bukannya apa masing2 sibuk dan penat tapi itulah indahnya persahabatan dalam PML ni...bukan sekadar nak mengumpul barang2 tapi lebih penting telah mewujudkan siratulrahim sesama bloggers walaupun tak pernah berjumpa....ok sambung cite di bawah pulak..



Yang set ini pula akak dapat semasa merayau2 di Serdang carboat sales...mula2 tgk cik adik tu jual the whole set pinggan2 makan dan mangkuk gulai dan cawan princess tu hampit RM100, akak tak nak ambik sebab akak tgk set pinggan tak sama..campur2. Balik umah tak boleh nak lupa set rosa ni..menyesal tak ambik..apalagi akak guna talihayat akak , abang di Kajang suruh pi ambikkan dan simpan dulu..nasib baik tak jual lagi..maka jadilah rezeki akak..sampai skg tak nyesal pun. Ini cerita 1 tahun lebih dah.. Teko gemuk rosa tu akak order on9 dgn blogger Melaka. Maaf lupa pulak namanya. Dah lama sgt . Murah je dijualnya sebab muncungnya tu ada sikit sumbing tapi oklah dgn regenya yang diminta. Sebab ada penjual barang PML ni kadang2 letak harga tak masuk akal sedangkan barangannya tidak mencapai tahap piawaian....sekadar ingat mengingatkan sebab kecewa yang amat sekiranya kita dapat barang yang tidak kita jangka sedangkan harga yang dibayar bukannya murah...kalau dah rosak sana rosak sini nak simpan pun buat sakit mata je walaupun antik .....kalau rosak semasa kiriman sudah cite lainlah.....itu diluar kawalan kita...oklah sambung cite di bawah ni lagi...


Pinggan bujur Princess rosa tu memang besar...letak ayam golek memang ngam betui. Ini akak dapat dari EZANY seorang lagi otai PML... Ini boleh tahan mahalnya tapi berbaloi2..terimakasih ya zany. Lama kita tak ngobrol2 ya....apa khabar kamu di sana? Yang set Cawan minum besar tu akak mintak tolong MAMA VOQUE dapatkan dari selatan tanahair...beliau memang rajin sangat menolong ..hingga sampai saat ini akak masih tak dapat balas jaa baiknya tu..apapun itu bukan meakin tapi seakan2 ..made in China..harap2 satu hari nanti ada keajaiban dapat pulak cawan2 meakin...ada sesiapa nak letgo...inform akak ya...


chop 1
chop 2
Pinggan yang berbeza saiz dan bentuknya ..copnya pun berbeza..pinggan2 meakin besar2 dan luas..boleh bubuh isi banyak dalamnya. Setakat ni yang ada koleksi meakin. Akak tgk ramai bloggers baru PML wujud. Baguslah sekurang2nya ada penyambung dan juga meriahkan lagi dunia PML ini..kepada bloggers yang ada juga melintas kat sini terimakasih kepada kalian dan juga kepada member bloggers yang tak jemu menyapa akak, kalian sentiasa dalam ingatan ini...jumpa lagi ..Wasalam.

2 comments:

  1. Salam Kak Nor,

    wahhhh..cantik..cantik...dah lengkap lah ya... akak...Azzah ada xtra tureen Rosa Princess Cinderella tu...yg tombol dia bulat dan tepi berlekuk-lekuk macam Oval Platter akak tu... akak nak tak? sms Azzah di no ni: 019-2671825

    Azzah

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails