Monday, 10 May 2010

~ Ingatan Hari Ibu ~

AssalamualaikumApa khabar semua....lama tak menulis di sini sampai terasa susah pulak nak mulakan cerita..apapun terimakasih tak terhingga atas ingatan kazah dari kk ni..kad ingatan hari ibu sedunia..walaupun hari tersebut dah berlalu, namun bagiku hari ibu sepanjang waktu , selagi hayat dikandung badan . Kak Azah , cantik kad ni ..bunganya tu pun cantik..i likeee ..K.Azah ni duduk jauh di bawah bayu..rasenya kita ni sepusat sepusing asal negeri ...kak azah tau lah tu ..terimakasih ya kak..pi terjah blognya yang penuh coretan hidup di sini..http://azahahmad.blogspot.com/. Ok jangan lupa ya..

Tiba-tiba teringat kat umah ada pulak bunga spesis yang sama tapi putih melepak ..sempat rakam ni....dah beli beberapa tahun lepas. Masukkan je dalam satu pasu ..Tak payah siram tak payah baja..segar sepanjang zaman..


*************************

Putihnya bunga melambangkan doa ibu yang tulus untuk anak-anak , seorang ibu mampu mendoakan sepuloh anaknya namun dalam sepuloh anak itu berapa orang yang ingat untuk mendoakan ibunya yang seorang ? Seorang ibu berdoa:

" moga Allah memanjangkan usiaku kerana sekiranya aku mati awal siapalah hendak mendoakan kesejahteraan anak-anakku itu nanti ? " Itulah hati seorang ibu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails